Εάν η επιχείρησή σας είναι αρκετά επιτυχημένη, μπορεί να βρείτε πολλούς λόγους για τους οποίους ένας αποτελεσματικό website δεν είναι τόσο σημαντικό για εσάς.
Σίγουρα, κατανοείτε την ανάγκη να έχετε κάποια παρουσία στο internet , αλλά μπορεί να μην πιστεύετε ότι ένας αποτελεσματικό website θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά για τη συγκεκριμένη επιχείρησή σας — ειδικά αν είστε ήδη αρκετά κερδοφόροι.


Τι νομίζετε; Χρειάζεστε ένα website για να διευθύνετε μια επιτυχημένη επιχείρηση;

Αυτό το άρθρο εξετάζει τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία ενός επιχειρηματικού website είναι μια σοφή επένδυση και γιατί μερικές φορές δεν χρειάζεστε ένα website.

Χρειάζεται η επιχείρησή μου ένα website;

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ρωτούν: “Εφόσον έχω μια μικρή επιχείρηση με μικρό εργατικό δυναμικό και επειδή δεν πουλάμε τίποτα στο διαδίκτυο, χρειάζομαι έναν ιστότοπο;”

Η απάντηση είναι ναι!

Εάν έχετε μια επιχείρηση, θα πρέπει να έχετε ένα website για να αποφύγετε την απώλεια της επιχείρησης από ανταγωνιστές που έχουν ήδη έναν.

Επιπλέον, είστε βέβαιοι ότι δεν μπορείτε να πουλήσετε το προϊόν σας στο διαδίκτυο; Ο COVID-19 έχει αλλάξει το τοπίο του λιανικού εμπορίου, με εκατομμύρια αγοραστές στο διαδίκτυο να αναζητούν τα πάντα, από βιβλία μέχρι κλιπ, σπίτια, φυσικό αέριο και πολλά άλλα. Έτσι, ενώ διστάζετε, ο ανταγωνιστής σας πιθανότατα έχει δει πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι ένας ιστότοπος για την επιχείρησή του.

Σίγουρα δεν θέλετε να μείνετε πίσω.

Αλλά μπορείτε να ρωτήσετε, “Δεν μετράει η σελίδα μου στο Facebook;”

Χρειάζομαι έναν ιστότοπο εάν έχω σελίδα στο Facebook;

Είναι σύνηθες για τις επιχειρήσεις να βασίζονται στο Facebook ή άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως το κύριο διαφημιστικό τους κανάλι. Και αυτά τα κανάλια προσφέρουν πλεονεκτήματα.

 

 

Χρειάζεστε βοήθεια με τα Social Media;

✅ Γραφιστικός σχεδιασμός για τα Post
✅ Προσαρμοσμένη στρατηγική μάρκετινγκ 
✅ Προσιτές υπηρεσίες marketing χωρίς μακροπρόθεσμο συμβόλαιο

 

 

Για παράδειγμα, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου κοινού και ακόμη και σε βοηθούν να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς. Ωστόσο, μια σελίδα στο Facebook δεν πρέπει να αντικαθιστά τον ιστότοπο της επιχείρησής σας. Εδώ είναι μερικοί λόγοι.

1. Δεν είστε κάτοχος της σελίδας σας στο Facebook

Τι θα συμβεί αν, ένα πρωί, το Facebook αποφασίσει ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον τις επιχειρήσεις; Εάν η σελίδα σας στο Facebook ήταν η μοναδική σας διαδικτυακή παρουσία, όλοι οι πελάτες και οι ακόλουθοι που δημιουργήσατε πιθανότατα θα εξαφανίζονταν.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, το Facebook ήταν εκτός λειτουργίας παγκοσμίως, προκαλώντας στιγμές φρενίτιδας.

Και ενώ είναι αμφίβολο ότι το Facebook θα σταματήσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις, δεν έχετε λόγο για τις αλλαγές που επιλέγει να εφαρμόσει το Facebook.

Ωστόσο, με τον ιστότοπό σας, έχετε τον απόλυτο έλεγχο της εμφάνισης και των δυνατοτήτων των ιστότοπών σας.

2. Το Facebook έχει περιορισμούς SEO


Σκέψου το. Πού πηγαίνετε όταν ψάχνετε για μια επιχείρηση σε τοπικό επίπεδο; Facebook ή Google; Τα 3,5 δισεκατομμύρια καθημερινά ερωτήματα στο Google δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε μηχανές αναζήτησης μέσω κοινωνικών δικτύων για να βρουν πληροφορίες.

Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος σάς επιτρέπει να τοποθετείτε τον εαυτό σας έτσι ώστε οι άνθρωποι να σας βρίσκουν όταν κάνουν ερωτήματα αναζήτησης σχετικά με τα προϊόντα που πουλάτε ή τις υπηρεσίες που παρέχετε. Ακόμα κι αν μπορείτε εύκολα να ανταγωνιστείτε μεγαλύτερους ιστότοπους, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τοπικές αναζητήσεις για να προσελκύσετε κοινό στην περιοχή σας.

3. Ένας ιστότοπος είναι πιο αξιόπιστος


Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης και οι άνθρωποι αγοράζουν μόνο από επιχειρήσεις που γνωρίζουν, τους αρέσουν και εμπιστεύονται. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι πιο γρήγορο να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε περισσότερη εξουσία και εμπιστοσύνη με έναν επιχειρηματικό ιστότοπο.

4. Η προσοχή είναι Φευγαλέα στο Facebook


Το Facebook είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Η καταχώριση της επιχείρησής σας στο Facebook σημαίνει ότι πολεμάτε συνεχώς τον ανταγωνισμό από πολλές άλλες εταιρείες.

Επιπλέον, πρέπει να ανταγωνιστείτε τους φίλους του πιθανού πελάτη σας στο Facebook. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τις διαφημίσεις ενοχλητικές, ειδικά όταν θέλουν να αλληλεπιδράσουν με φίλους, με αποτέλεσμα να αγνοούν τις αναρτήσεις ή τις διαφημίσεις της επιχείρησής σας.

Από την άλλη πλευρά, ένας επιχειρηματικός ιστότοπος διασφαλίζει ότι έχετε την πλήρη προσοχή ενός δυνητικού πελάτη. Έτσι, ενώ μπορείτε να κάνετε κάποια legwork για να τα μεταφέρετε στον ιστότοπό σας, όταν είναι στον ιστότοπό σας, οι πιθανότητες υποστήριξης είναι υψηλότερες.

Τώρα, δεν λέμε ότι δεν πρέπει να έχετε μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρησή σας. Αντίθετα, η σελίδα σας στο Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να υποστηρίζουν τον ιστότοπό σας — όχι να τον αντικαθιστούν.

Οφέλη από έναν ιστότοπο

Είτε είστε μικρή είτε μεγάλη επιχείρηση, ένας επιχειρηματικός ιστότοπος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ακολουθούν τα πιο σημαντικά οφέλη από την ύπαρξη επιχειρηματικού ιστότοπου.

1. Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος σας κάνει να φαίνεστε επαγγελματίας

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρική σελίδα στο Facebook. είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει αμέσως. Αυτό το χαμηλό εμπόδιο εισόδου αφαιρεί μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας μιας επιχειρηματικής σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πελάτες δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από μια σελίδα στο Facebook, πού βρίσκονται και αν είναι όλα απάτη.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία ενός επιχειρηματικού ιστότοπου δεν είναι δωρεάν και υποδηλώνει ότι είστε σχετικά σοβαροί με την επιχείρησή σας. Επομένως, ένας επαγγελματικός ιστότοπος σας κάνει να φαίνεστε πιο επαγγελματίες και αξιόπιστοι.

2. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα στο ταξίδι του πελάτη σας

Ένας αποτελεσματικός ιστότοπος είναι όπου θέλετε να καταλήξει το κοινό σας από διαφορετικά κανάλια. Είναι στον ιστότοπο που θα εμπνεύσετε τη δράση από τους πιθανούς πελάτες σας.

Ο ιστότοπός σας είναι σαν ένα φυσικό κατάστημα—οι άνθρωποι περνούν δίπλα του μέχρι να μπουν για να δουν τι προσφέρετε. Έτσι, ακόμα κι αν δεν αγοράσουν κάτι την πρώτη φορά που μπαίνουν, μπορεί να αγοράσουν κάτι σε επόμενες επισκέψεις.

Με παρόμοιο τρόπο, οι πελάτες συναντούν την επιχείρησή σας μέσω διαφορετικών καναλιών, όπως ροές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν η διαφήμιση ροών κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδιαφέρουσα, θα περιμένουν να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας για να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση. Εάν δεν υπάρχει ιστότοπος, ενδέχεται να μην κάνουν το επόμενο λογικό βήμα στο ταξίδι του πελάτη.

3. Ένας ιστότοπος αυξάνει την προβολή σας

Υπάρχουν πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως και πάνω από το 90% από αυτούς έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών.

Χωρίς ιστότοπο, η επιχείρησή σας είναι ουσιαστικά αόρατη σε αυτούς τους ανθρώπους. Με τον COVID-19 να ωθεί την παγκόσμια αγορά ακόμη πιο ψηφιακά, η επιχείρησή σας θα γίνει αόρατη σε όσους έχουν σημασία, εκτός εάν επενδύσετε σε έναν ιστότοπο.

4. Είναι απαραίτητο για τις τοπικές επιχειρήσεις

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν βλέπουν την ανάγκη να επενδύσουν σε έναν αποτελεσματικό ιστότοπο επιχείρησης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή χάνουν μια απίστευτη πηγή εσόδων.

Τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πόσο σημαντικός είναι ένας ιστότοπος για μια τοπική επιχείρηση:

Το 46% της αναζήτησης στο Google περιλαμβάνει τοπική πρόθεση
Το 97% των χρηστών χρησιμοποιεί την αναζήτηση για να βρει τοπικές επιχειρήσεις
Το 28% των χρηστών αγόρασε ένα αντικείμενο μετά από τοπική αναζήτηση
Το 70% των χρηστών θα επισκεφτεί ένα κατάστημα εξαιτίας όσων βρήκαν στο διαδίκτυο
Ένας επαγγελματικός ιστότοπος θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε όλες αυτές τις δυνατότητες και να κάνετε την επιχείρησή σας ακόμα πιο κερδοφόρα.

5. Προσφέρει Κοινωνική Απόδειξη

Αυτό που λένε οι πελάτες σας για την επιχείρησή σας μπορεί να καθορίσει εάν οι άλλοι σας πατρονάρουν ή όχι. Έτσι, ενώ οι ιστότοποι κριτικών όπως το Google My Business είναι καλοί, ο ιστότοπός σας είναι το καλύτερο μέρος για να λάβουν οι χρήστες περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

Η εμφάνιση των καλύτερων μαρτυριών σας στον ιστότοπό σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και κοινωνική απόδειξη. Επιπλέον, η δημοσίευση των καλύτερων κριτικών στον ιστότοπό σας διασφαλίζει ότι οι ιστότοποι κριτικών τρίτων δεν ελαχιστοποιούν τα καλά πράγματα που λένε οι άνθρωποι για την επιχείρησή σας.

6. Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος δίνει διαρκή αξία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την επένδυση σε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο είναι ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να δημιουργεί αξία για εσάς ακόμη και χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Όταν πληρώνετε για διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πιθανοί πελάτες σας βλέπουν τις διαφημίσεις σας μόνο για όσο διάστημα τις προβάλλετε. Εάν δεν το δουν, θα πρέπει να πληρώσετε ξανά για να εκτελέσετε τη διαφημιστική καμπάνια.

Από την άλλη πλευρά, ένας επιχειρηματικός ιστότοπος θα σας δώσει απόδοση επένδυσης (ROI) με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα κι αν δεν σας προσφέρει επιστροφές τον πρώτο χρόνο, έχετε χρόνο να τροποποιήσετε τα πράγματα μέχρι να λάβετε επιστροφές.

7. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας επιχείρησης είναι πιο εύκολη και φθηνότερη από όσο νομίζετε

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αρνούνται να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο επειδή πιστεύουν ότι είναι δύσκολο και ακριβό να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό ιστότοπο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Δεν υπήρξε ποτέ ευκολότερος και φθηνότερος χρόνος για τη δημιουργία ιστοσελίδων υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν προσιτά, εύχρηστα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων στη διάθεσή σας. Η δημιουργία ενός ιστότοπου και η φιλοξενία ενός ιστότοπου είναι αρκετά απλή.

8. Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος σάς επιτρέπει να πουλάτε online


Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου εκρήγνυνται και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Σίγουρα, καμία από αυτές τις πωλήσεις δεν συμβαίνει με επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ιστότοπους.

Ακόμα κι αν δεν είστε παραδοσιακή επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, η ύπαρξη μιας διαδικτυακής βιτρίνας μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέους πελάτες και να συνεχίσετε να πουλάτε ακόμα και όταν το φυσικό σας κατάστημα είναι κλειστό.

9. Έχετε απόλυτο έλεγχο στον ιστότοπό σας


Δεδομένου ότι ο ιστότοπός σας είναι ιδιοκτησία σας, έχετε απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού — σε αντίθεση με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Μπορείτε να μοιραστείτε κριτικές χρηστών, βίντεο, εικόνες και ότι άλλο επιθυμείτε.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ακολουθείτε τους συνεχώς ενημερωμένους κανόνες των κοινωνικών πλατφορμών. Και αν υπάρχει συσκότιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως όταν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp εξαφανίστηκαν για αρκετές ώρες, ο ιστότοπός σας και το περιεχόμενό του παραμένουν ασφαλή.

10. Ένας ιστότοπος επιχείρησης είναι εύκολος στη διαχείριση


Η διαχείριση ιστοσελίδων ήταν αποθαρρυντική. Ωστόσο, με ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως  το WordPress, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ η διαχείριση ενός ιστότοπου. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε τεχνικές δεξιότητες για να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο.

11. Οι ιστότοποι βελτιώνουν την εξυπηρέτηση πελατών


Ένας αποτελεσματικός ιστότοπος θα περιέχει πολλές σημαντικές πληροφορίες που χρειάζονται οι πελάτες σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να καλέσουν σχετικά με την τοποθεσία, τις ώρες λειτουργίας και άλλες απλές ερωτήσεις. Βοηθώντας τους πελάτες, ένας ιστότοπος βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του πελάτη.

Επιπλέον, καθώς απλές ερωτήσεις από πελάτες δεν βαλτώνουν το εργατικό δυναμικό σας, μπορούν να επικεντρωθούν σε άλλες ζωτικές διαδικασίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα της εταιρείας.

12. Ένας ιστότοπος σας βοηθά να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό


Ακόμη και ως μικρή επιχείρηση, ένας αποτελεσματικός ιστότοπος σάς επιτρέπει να ανταγωνίζεστε τα «μεγάλα αγόρια» του κλάδου σας. Εάν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας και βελτιστοποιήσετε σωστά τον ιστότοπό σας, είναι πιθανό να ξεπεράσετε τους μεγαλύτερους ιστότοπους και να λάβετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες οργανικά από τις μηχανές αναζήτησης.

Αλλά ακόμα και με τα πολλά οφέλη που παρέχει ένας ιστότοπος, εξακολουθείτε να είναι πιθανό να μην χρειάζεστε ένα για την επιχείρησή σας; Ναι, και εδώ είναι μερικοί λόγοι.

5 λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας δεν χρειάζεται ιστότοπο

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας μπορεί να μην χρειάζεται έναν ιστότοπο.

1. Δεν ψάχνετε να αναπτυχθείτε

Ένας από τους κύριους λόγους για να έχετε έναν λειτουργικό, αποτελεσματικό ιστότοπο είναι να αυξήσετε τον αριθμό των πελατών που έχετε και να αυξήσετε τα έσοδά σας. Εάν δεν θέλετε να αναπτύξετε σημαντικά την επιχείρησή σας, δεν υπάρχει πιθανώς ελάχιστος λόγος να προσπαθήσετε να βρείτε περισσότερους πελάτες ή να αυξήσετε τα έσοδά σας.

2. Έχετε αρκετούς δυνητικούς πελάτες

Πολλές επιχειρήσεις κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να προσελκύουν πελάτες παραπομπής και να αξιοποιούν το υπάρχον δίκτυό τους για νέες επιχειρήσεις. Εάν είστε εσείς, τότε ίσως ένας ιστότοπος να μην είναι τόσο σημαντικός. Αυτό προϋποθέτει, φυσικά, ότι το Rolodex σας θα συνεχίσει να είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για να αποκτήσετε όλες τις νέες επιχειρήσεις που χρειάζεστε.

3. Δεν προσλαμβάνετε σύντομα

Εάν θέλετε να αυξήσετε το προσωπικό, οι πιθανότητες είναι ότι οι υποψήφιοι προσλήψεις σας θα θέλουν πιθανότατα να μάθουν περισσότερα για εσάς. Και πιθανότατα θα στραφούν στον ιστότοπό σας. Αλλά αν δεν θέλετε να προσλάβετε κορυφαία ταλέντα, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς έναν επιχειρηματικό ιστότοπο.

4. Λειτουργείτε σε ένα εικονικό μονοπώλιο

Εάν έχετε την πολυτέλεια να διευθύνετε μια επιχείρηση για την οποία υπάρχει πολύ μικρός (αν υπάρχει) ανταγωνισμός και έχετε μια προσφορά που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, ένας ιστότοπος μάλλον δεν είναι κρίσιμος. Οι πελάτες σας χρειάζονται αυτό που έχετε και δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάνε. Συγχαρητήρια! Αν και ένας λαμπερός νέος ιστότοπος μπορεί να εντυπωσιάσει τον σύζυγο και τους συναδέλφους σας, πιθανότατα δεν χρειάζεστε έναν για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας.

5. Δεν περιμένετε να πουλήσετε την εταιρεία σύντομα

Για όλο και περισσότερους τύπους επιχειρήσεων, ο ιστότοπος είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που επηρεάζει τις συζητήσεις αποτίμησης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε μια νέα επιχείρηση, μια επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας ή μια επιχείρηση που «κλιμακώνεται» καλά (δηλαδή, η προσθήκη νέων πελατών δεν αυξάνει αναλογικά το κόστος). Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Εάν έχετε έναν αποτελεσματικό ιστότοπο και μπορείτε να αποδείξετε ότι σας βοηθά να αποκτήσετε νέους πελάτες, έχετε καλύτερη επιχείρηση από κάποιον που δεν έχει. Το Διαδίκτυο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για πολλές εταιρείες να έχουν χαμηλό κόστος απόκτησης πελατών. Το άλλο ωραίο πράγμα σχετικά με το Διαδίκτυο ως μέσο μάρκετινγκ και πωλήσεων είναι ότι μπορεί να μετρηθεί πιο εύκολα. Φανταστείτε εάν πουλάτε την επιχείρησή σας και δείχνετε στον αγοραστή ένα γράφημα της επισκεψιμότητάς σας στον ιστό (και πώς αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου) και ακριβή δεδομένα σχετικά με το πώς αυτή η επισκεψιμότητα μεταφράζεται σε έσοδα — πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι τα δύο αυτά συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό. Αν ήμουν από την πλευρά της αγοράς, θα καθόμουν και θα το πρόσεχα.

Τελικές σκέψεις

Η απόφαση είτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας είτε όχι, είναι τελικά δική σας. Ωστόσο, εάν μέρος των επιχειρηματικών σας στόχων είναι να βελτιώσετε τη δημιουργία δυνητικών πελατών, την προβολή, την κοινωνική απόδειξη και την εξουσία, τότε η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρηση σας μέσω διαδικτύου; Η ομάδα μας θέλει να σας ακούσει!